Οι γενικοί χειρουργοί διαγιγνώσκουν, προγραμματίζουν και εκτελούν χειρουργικές επεμβάσεις για τη θεραπεία ενός ευρέος φάσματος παθήσεων. Οι παθήσεις αυτές μπορεί να κυμαίνονται από ανώδυνες και διόλου απειλητικές για την υγεία, έως επικίνδυνες για τη ζωή του ασθενούς, όπως ορισμένες μορφές καρκίνου. Ο Γενικός Χειρουργός στην Αθήνα Δρ. Βασίλειος Κοντοστόλης πραγματοποιεί πλήθος επεμβάσεων για την αποκατάσταση της υγείας των ασθενών.

Παθήσεις που αφορούν το πεπτικό σύστημα

Τα πιο συχνά σε εμφάνιση νοσήματα που αντιμετωπίζονται είναι αυτά που σχετίζονται με το πεπτικό σύστημα. Στις παθήσεις αυτές συγκαταλέγεται η σκωληκοειδίτιδα, οι πέτρες στη χολή, οι κήλες και οι παθήσεις του παχέος εντέρου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, πραγματοποιούνται επεμβάσεις όπως η σκωληκοειδεκτομή (αφαίρεση της σκωληκοειδούς απόφυσης), η αφαίρεση της χοληδόχου κύστης ή η αποκατάσταση κήλης.

Κακοήθεις παθήσεις

Η χειρουργική ογκολογία αποτελεί βασικό κομμάτι της γενικής χειρουργικής, περιλαμβάνοντας επεμβάσεις που σχετίζονται με την αντιμετώπιση διαφόρων μορφών καρκίνου. Οι πιο κοινές μορφές καρκίνου που αντιμετωπίζονται είναι ο καρκίνος του παχέος εντέρου, ο καρκίνος του στομάχου, του παγκρέατος και αρκετοί άλλοι. Η χειρουργική αφαίρεση του τμήματος του οργάνου στο οποίο έχει ανευρεθεί καρκινικός όγκος είναι συνήθως το βασικότερο κομμάτι της θεραπείας του καρκίνου.

Λοιπές παθήσεις

Οι παθήσεις του πρωκτού αντιμετωπίζονται επίσης στα πλαίσια της γενικής χειρουργικής, ενώ μάλιστα έχουν ανευρεθεί νέες, καινοτόμες τεχνικές. Οι τεχνικές αυτές, οι οποίες περιλαμβάνουν την εφαρμογή λέιζερ, ελαχιστοποιούν το τραύμα στους υγιείς ιστούς και επιταχύνουν θεαματικά την επούλωση και την ανάρρωση. Η γενική χειρουργική περιλαμβάνει επίσης την αντιμετώπιση παθήσεων που σχετίζονται με το ενδοκρινικό σύστημα, όπως διαταραχές του θυρεοειδούς και προβλήματα των επινεφριδίων. Αντιμετωπίζονται τέλος δερματικά ζητήματα όπως οι σπίλοι.

ΚΗΛΕΣ

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΠΡΩΚΤΟΥ

ΧΟΛΟΛΙΘΙΑΣΗ – ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΗ ΧΟΛΗ

ΣΚΩΛΗΚΟΕΙΔΙΤΙΔΑ

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΠΑΧΕΩΣ ΕΝΤΕΡΟΥ

ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ

ΚΥΣΤΗ ΚΟΚΚΥΓΟΣ

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΣΠΙΛΩΝ ΜΕ LASER

ΛΙΠΩΜΑΤΑ – ΚΑΛΟΗΘΕΙΣ ΟΓΚΟΙ

ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ